Aquesta setmana les nenes i nens de primer i segon hem anat a visitar la Llotja, l’escola Superior de Disseny i Art que actualment s’ubica en el districte de Sant Andreu, a Barcelona.

Vam anar a descobrir diversos tallers on construeixen una gran varietat d’escultures, algunes de molt grans, com les de ferro i pedra, i d’altres, de molt petites com les joies. També vam poder descobrir com s’ha de manejar el ferro per a fer escultures o construir-se les seves pròpies eines. Primer cal encendre un bon foc amb carbó i escalfar-lo molt. Després, cal donar-li cops de martell fins que aconsegueixes la forma que vols. Finalment, es posa en un gibrell ple d’aigua, per a refredar-ho i poder agafar la peça per allà on vulguis sense cremar-te. I vam intentar moldejar el ferro en fred però no va haver-hi manera de canviar-li la forma!

Aquesta excursió està inclosa en el projecte d’Art “Fem un Clic”, a través del qual hem descobert algunes de les escultures que tenim al barri de l’escola: el “Gato” de Botero, el “Cap de Barcelona” de Lichenstein, “Topos” de Chillida i “Barcino” de Joan Brossa.  Ens estan agradant molt totes, especialment aquelles que hi podem pujar!

Cliqueu sobre la imatge per a veure l’àlbum complet!!