Plaça Sant Felip Neri, 6 – 08002 Barcelona. Tel 93 301 12 96 i 676 87 46 92

L’Escola

Benvinguts i benvingudes al web !

L’Escola Sant Felip Neri va néixer l’any 1959 , al cor del Barri Gòtic, quan el Pare Serafí Alemany Esteve (Prepòsit de  l’Oratori Sant Felip Neri) la creà amb la finalitat de formar els nens i joves en la seva dimensió personal i social.

A partir de l’any 1982 se’n va fer càrrec la Fundació Privada Torras i Bages –adscrita al Protectorat de Fundacions Catalanes- amb la voluntat de continuar i consolidar la tasca per a la qual havia estat creada. Des de l’any 1.988 és un centre privat-concertat amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

                       

És una escola catalana que des del seu inici s’integra als moviments de renovació pedagògica, i durant els més de 50 anys d’existència, aquest esperit de renovació ha estat sempre present, gràcies a la professionalitat de l’equip de l’Escola.

L’Escola Sant Felip Neri és un centre formador de mestres i el seu equip treballa conjuntament per anar construint una línia pedagògica coherent.

Basant-nos en l’ideari de l’escola:

 

volem…

Ajudar a l’alumnat a desenvolupar-se segons les seves capacitats físiques, psíquiques i intel·lectuals per tal que assoleixin els coneixements i competències necessàries per anar construint el seu propi futur.

Volem educar en valors i per a la convivència, amb una visió humana i trascendent, persones capaces d’actuar de manera justa i solidària.

També volem fomentar la participació responsable i democràtica en la vida de l’escola,creant espais de treball compartit: comissions de festes, comissions de treball, reunions de delegats…

                 

ens agrada…

  • Ser una escola sostenible: participant en l’Agenda 21, reutilitzant paper, socialitzant els llibres de text…

  • Participar i col·laborar amb altres entitats,: fent treballs de recerca amb la Universitat, col·laborant amb l’IMEB…

  • Organitzar diades monogràfiques per a tota l’Escola: de l’experimentació, d’Educació física, de les llengües, del so i el silenci, de l’aigua…

  • Conèixer i viure la pròpia cultura: Jocs Florals, festes populars, Festa Major…

  • Explicar allò que fem: a la web, a la revista Neri-neri, en publicacions.

  • Compartir activitats amb altres institucions: Audiència Pública, activitats musicals, activitats esportives…

  • Conèixer altres realitats i altres formes de viure.

  • Gaudir de l’entorn i de la natura.