Plaça Sant Felip Neri, 6 – 08002 Barcelona. Tel 93 301 12 96 i 676 87 46 92

Artístic

Fem art

Desenvolupem el currículum de plàstica de primària prenent com a eix transversal l’art. Cada curs,  diferents artistes d’èpoques i disciplines diverses, són el centre  motivador per conèixer, analitzar i crear a partir de diferents tècniques.

    

Projecte: Alexander Calder

Projecte: Claude Monet

 

Projecte: Sol Lewitt, “Wall drawing”

Projectes de l’àmbit artístic de secundària

En un entorn social on la informació visual té una importància cabdal i on els estímuls d’aquest tipus ocupen un lloc prevalent en el nostre dia a dia, és fonamental tenir recursos i estratègies per poder discernir i valorar la informació que ens arriba, per tal de ser capaços d’interpretar-la i elaborar missatges subjectius i objectius. La matèria d’Educació Visual i Plàstica vol formar ciutadans i ciutadanes en l’adquisició de coneixements visuals i artístics, en un marc de desenvolupament personal perquè puguin valorar, identificar i jutjar les diverses manifestacions artístiques i missatges visuals del seu entorn immediat, i així millorar la qualitat de vida i comunicar-se eficaçment en la societat de coneixement actual. Com podreu observar la major part dels projectes son interdisciplinars, o sigui que inclouen altres àrees.

Dissenyem, estampem, … i fem equip

Els alumnes d’ESO, de robòtica,  dissenyen el seu propi logotip per al equip de robòtica i ells mateixos  estampem les samarretes per estar ben guapos en els campionats… els que animen també!

 

Reflexionem fent publicitat

Una de les formes que tenim d’entendre la publicitat sota un punt de vista creatiu i interpretatiu és la creació de missatges publicitaris amb imatges. Els alumnes de 3r d’ESO atenent a la campanya L’ESPAI EDUCATIU: com el veus, com el vius, generen anuncis gràfics al voltant de temes que els hi són mot propers.    
 

Projecte interdisciplinar Re-imagina’t

Es tracta de la participació en un projecte de l’Observatori de les Dones en què s’idea i es realitzar un spot publicitari no sexista. Des de l’escola, aquest projecte el duem a terme a 3r d’ESO des de les àrees de Educació Visual i Plàstica, Llengua i Literatura Catalana i Tecnologia.

Violència de gènere

Projecte que parteix d’imatges fotogràfiques d’artistes actuals on es pretén un diàleg amb l’alumnat de 4t d’ESO que doni lloc a pensar i reflexionar al voltant de la violència de gènere. Les activitats que ells han de generar exigeixen un nivell d’autonomia a l’alumnat.

a