Al parvulari descobreixen l’artista Greta Bratescu

L’alumnat d’infantil aprèn de l’obra i aplica les tècniques de l’artista Greta Bratescu en el projecte d’art d’aquest trimestre

Aquests darrers mesos al parvulari els hem dedicat en bona mesura a l’art. Com cada any, el projecte del tercer trimestre és comú als tres cursos i es dediquen a conèixer una artista i les tècniques i materials que utilitza.

Aquesta vegada hem volgut indagar en la vida i obra d’una artista romanesa, poc coneguda al nostre país, però que és un referent en l’art contemporani de l’est d’Europa: Greta Bratescu.

A partir de les obres de Bratescu ens hem endinsat en la tècnica de pintar amb tisores, en collages monocolors partint de papers estripats, en l’ús de senzilles línies rectes i corbes per a dibuixar, en l’autoretrat, en la fotografia, en el magnetisme dels imants i també hem posat en pràctica les nostres habilitats amb fil i agulla!

Però no ens hem quedat només aquí! També hem conversat sobre què vol dir expressar-se, les diferents maneres de fer-ho i sobre què és la llibertat d’expressió, tema rellevant per a Bratescu, que va viure bona part de la seva vida en dictadura.

Les imatges que acompanyen aquest text són una mostra de les diferents activitats que hem fet inspirant-nos en Greta Bratescu. En cap moment hem volgut reproduir una obra ja feta, sinó que, observant l’obra, hem posat en pràctica la tècnica i hem fet ús dels materials, produint cadascun dels i les alumnes la seva pròpia obra, la seva particular expressió artística.