Alumnes d’ESO es formen i per fer de guies científics i culturals en museus de la ciutat

L’escola participa en dos projectes d’aprenentatge i servei gràcies al MUHBA i al CosmoCaixa

El passat trimestre l’escola va incorporar-se a la comunitat “Explainer” del CosmoCaixa, en la que joves de 4t d’ESO es formen per explicar el museu als seus visitants. En paral·lel, el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) també ha estat formant alumnes de l’escola perquè es converteixin en guies culturals de la ciutat el proper 8 de maig, Dia Internacional dels Museus.

Per a l’alumnat, prendre part d’aquest tipus de projectes d’aprenentatge i servei significa ampliar el seu aprenentatge en el camp de la ciència o de la cultura i posar en pràctica el seu coneixement per explicar-lo als visitants dels museus. Ho fan de forma altruista i treballant la capacitat d’adaptació, la creativitat i la comunicació. Per als joves és una motivació i també un compromís amb la formació prèvia necessària i amb el servei que duen a terme, més enllà de l’horari escolar.

Experiències d’aquest tipus provenen dels principals dels EUA. El seu objectiu principal és despertar i potenciar les vocacions científiques i culturals i apropar el coneixement dels visitants dels museus a partir de les explicacions que fan els estudiants d’ESO i Batxillerat.