Barcelona i el turisme

By 06/05/2021Prim-5è, Primària
Demanem la paraula!
Enguany, l’alumnat de 5è hem participat en el projecte “Barcelona i el Turisme: demanem la paraula“, en el qual l’escola ja hi havia participat anteriorment amb col·laboració de la direcció de Turisme de Barcelona, l’Universitat Autònoma de Barcelona i el Col·legi Professional d’Audiovisuals de Catalunya (CPAC).
Al llarg del segon trimestre, vam realitzar un seguit d’activitats a l’aula per tal d’analitzar i reflexionar entorn el turisme a la ciutat, entenent-lo com un fenomen complex i global. La situació de pandèmia mundial ha provocat l’aturada pràcticament total de l’arribada de turistes a la ciutat i això ens ha portat a repensar el model i fer propostes sobre com volem que torni, assegurant un model més sostenible i respectuós amb l’entorn.
En les activitats de reflexió vam poder fer entrevistes, debats, visualitzar documentals i analitzar notícies. Amb aquest procés, vam anar construint una mirada crítica cap al fenomen i vam anar adquirint una opinió pròpia. El projecte ha culminat amb la realització de curtmetratges, després de fer dos tallers d’audiovisuals de la mà del CPAC, en els quals vam aprendre tècniques i els conceptes principals del llenguatge audiovisuals i treballant en petits grups, vam plasmar en un curtmetratge, les nostres idees i propostes de canvi. El resultats de l’esforç, la reflexió i el treball en equip han estat 4 fantàstics curtmetratges, que podeu veure en aquest web.  El pròxim 2 de juny assistirem a l’acte de cloenda en el que presentarem un dels curtmetratges realitzats.
Ha estat una experiència molt enriquidora de la qual ens emportem, una mica més d’esperit crític amb el nostre entorn, un gran aprenentatge col·laboratiu en grups i l’experiència de posar en pràctica la democràcia de base real mostrant la nostra opinió a la ciutat.