Cap a una escola + sostenible!

Ho sentim, aquesta entrada es troba disponible únicament en anglès americà.

Ens integrem a la Xarxa d’Escoles + Sostenibles de Barcelona

La Comissió de Salut i Sostenibilitat de l’escola busca cada curs fer un seguit d’accions per promoure i sensibilitzar a l’alumnat i, en general, a la comunitat educativa sobre diferents hàbits saludables i sostenibles. 

Aquest curs, a més, entrem a formar part de la Xarxa d’Escoles + Sostenibles, que promou l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i que compta amb el reconeixement de 367 centres educatius com a agents de canvi de la ciutat.

El passat dimecres 20 d’octubre una comissió de l’escola formada per alumnat de primària i secundària va participar a l’acte de benvinguda de nous centres, al Saló de Cent de l’Ajuntament, on també es va presentar l’eix d’aquest curs: l’alimentació sostenible.

Aquesta xarxa d’escoles impulsa la cultura de la sostenibilitat, una cultura en construcció, que suposa repensar com organitzem la nostra societat i les nostres vides, de manera que trobem solucions que augmentin la nostra qualitat de vida i que minimitzin els impactes que degraden el medi i els recursos.

Escoles + Sostenibles, a més, forma part d’una xarxa encara més gran, Barcelona + Sostenible, que compta amb més de 1.500 entitats, empreses, organitzacions, comerços, centres educatius i universitats, entre altres, totes elles signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona.

La cultura de la sostenibilitat té a veure amb noves maneres de veure el futur comú i de participar en la resolució de problemes (repensar, experimentar, innovar). Per aconseguir un món més sostenible l’educació no ha de perpetuar un sistema que no funciona, sinó formar persones que siguin motor de canvi i capacitar-les per a l’acció conscient. 

Altres projectes i accions de la comissió de salut i sostenibilitat de l’escola:

– Participació al programa de Consum i Fruita a les escoles (Generalitat de Catalunya).

– Recollida de Taps Solidaris. 

– Gestió en la recollida de paper de les aules de l’escola.

– Participació en diferents programes de salut de l’ASPB.

– Treball trimestral del Calendari Mediambiental, dies internacionals i dates clau que conviden a reflexionar temes de problemàtica climàtica. 

– Jornada recollida de residus selectiva al Punt Verd Mòbil Escolar.