Celebrem el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

La Plaça acull a tot l’alumnat de l’escola en un acte per la pau positiva

El 30 de gener se celebra arreu del món el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). L’efemèride coincideix amb la mort de Mahatma Gandhi i propugna una educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Aquest any, des de l’escola, alumnat, professorat i algunes famílies, ens hem ajuntat en un acte a favor de la “pau positiva” i en commemoració als 80 anys del bombardeig a la Plaça. Per això hem llegit un manifest i hem tancat l’acte cantant conjuntament el “Swing de la pau”.

En el marc del DENIP, tots els cursos també han estat treballant a l’aula el concepte de pau positiva. Ho han fet a través de curtmetratges, pel·lícules i dinàmiques, per comprometre’ns a transformar el món que ens envolta. Perquè cal que generem una cultura de pau no entesa com l’absència de guerra, sinó com a posicionament crític i compromès davant al realitat que vivim.

Tot aquest treball ha partit del projecte pilot “La clau és la Pau”, que estan duent a terme l’alumnat de 6è amb el Born Centre Cultural. A través de diferents propostes i activitats, aquest curs estan reflexionant entorn la violència, el conflicte i la pau.