‘Chromebooks’, els nous dispositus digitals

L’alumnat de cicle superior de primària i de l’ESO faran ús d’aquesta nova eina al servei de l’aprenentatge i de la diversitat

Ja fa anys que des de l’escola apostem per fer de la tecnologia un recurs que permet a l’alumnat accedir, no només als coneixements, sinó també incorporant-la com a llenguatge i eina quotidiana al servei de l’aprenentatge.

Amb aquesta voluntat, curs rere curs analitzem quines són les nostres necessitats i quines les eines que podem trobar avui en dia al mercat, reflexionant sobre quines possibilitats de treball en podem obtenir. D’aquesta forma, poc a poc, hem anat incorporant diversos dispositius manera socialitzada, aconseguint que tot l’alumnat de l’escola pugui tenir-hi accés.

Actualment, disposem de pissarres digitals a totes les aules, ordinadors de taula, portàtils i aquest curs hem incorporat els Chromebooks. Els nous aparells permeten treballar en mode ordinador però també tauleta. Funcionen amb el sistema operatiu Google compatible amb Android, fet que ens permet ampliar moltíssim el ventall d’aplicacions a les quals podem accedir. A més, la gran diversitat d’aplicacions existents en l’actualitat també ens ha permès diversificar el treball i ampliar el ventall metodològic a l’hora d’atendre la diversitat.

L’ús dels Chromebooks facilita també el treball de l’alumnat mitjançant un llenguatge, el digital, que coneixen bé, que dominen i que els motiva. Això ens permet accedir a molts continguts i afavorir el treball a l’aula de forma autònoma i responsable.