Compartim i aprenem amb els nostres veïns del Centre Ocupacional La Sínia

L’alumnat de 5è participa de la primera trobada presencial després de la pandèmia

Ja fa anys que des de l’escola compartim ”El Joc Petit” i “El Joc” amb l’equip del Centre Ocupacional La Sínia, situat ben a la vora de Sant Felip Neri. Aquestes dues activitats, en què hi participa cada any l’alumnat de 2n i 5è de primària, respectivament, ens apropen i ens descobreixen els nostres veïns de la Sínia, que tenen paràlisi cerebral.

Després d’una primera trobada on-line, com les que hem hagut de fer en els darrers dos anys, l’alumnat de 5è ha tingut la sort i l’oportunitat de retrobar-se a l’escola, per conèixer millor i fer-se un munt de preguntes. Sobretot, veure’ns a estat un moment molt emotiu, ja que ha estat la primera trobada presencial després de la pandèmia”. 

Ha estat una jornada amb una comunicació molt propera. I és que l’equip de La Sínia “ens ha ajudat a veure diferents formes de comunicació alternativa i ajudes al moviment i adaptacions que faciliten el dia a dia de les persones amb diversitat funcional”, com les que tenen dificultat amb la parla i utilitzen ajudes tècniques per facilitar la comunicació.

Gràcies a aquest projecte, l’alumnat ha pogut conèixer com viuen persones amb diversitat funcional, quines dificultats es troben, què pensen, què senten…. Després de les trobades, el grup ha arribat a la conclusió de que totes les persones, malgrat les diferències, som iguals: tenim  capacitats i discapacitats, moments d’alegria i moments més tristos, ganes de comunicar, de tenir amics, de gaudir del temps lliure… 

Ja tenim ganes de tornar-nos a trobar!