Descobrim els volcans de la Garrotxa

By 21/12/2021Prim-6è, Primària
Kiiii-lauea! Kiiii-lauea!

La classe Kilauea, de 6è, hem realitzat el projecte de volcans i altres desastres naturals al llarg del primer trimestre. I tenint-ho tant aprop… no podia faltar una excursió a Olot! 

 

“Kiiii-lauea! Kiiii-lauea! és el crit que ressonava per l’escola els primers dies. No va ser fàcil decidir-nos perquè teníem un bon dilema entre l’Univers i els desastres naturals però, finalment, vam trobar aquest nom ben original amb el qual ens vam sentir a gust. Aquest ha estat el nostre primer projecte. Ràpidament se’ns van ocórrer més de 50 preguntes a les quals volíem donar resposta. Durant aquest temps hem estat endinsant-nos en el món dels volcans i altres fenòmens increïbles de la natura. Amb l’erupció incessant del Cumbre Vieja de fons, hem recordat les parts dels volcans, n’hem descobert diferents tipologies i hem experimentat per entendre el procés d’una erupció. Buscant informació, hem seleccionat la més important, contrastant dades, i intentant explicar-ho amb les nostres paraules. I quines presentacions! Cada vegada sentim més seguretat i tenim més domini per expressar-nos oralment. Tornados de foc, plaques tectòniques, tsunamis, huracans, tempestes solars… Quin munt de descobertes! 

Hem fet gràfics per comparar erupcions, pòsters en anglès dels volcans més famosos i, posant en pràctica el treball en grup, hem aportat opinions, hem negociat, hem pres decisions i ens hem posat d’acord per construir unes maquetes que estan quedant fantàstiques. 

I, finalment, vam passar un dia fantàstic a Olot, visitant el Museu dels volcans i pujant dalt del Montsacopa, un dels volcans més propers a la capital garrotxina. Va ser una excursió molt interessant que ens va permetre recopil·lar molta de la informació que hem descobert al llarg del trimestre i conèixer una mica més l’entorn que tenim.