Després de tot, un curs ple de sortides i activitats a primària!

Finalment, l’alumnat de primària ha pogut fer més de 70 activitats fora de l’aula, incloent-hi les esperades colònies!

Iniciàvem el curs amb infinitat de dubtes sobre el funcionament diari en l’activitat escolar i, i entre totes aquestes incerteses, el desig de poder gaudir de totes les activitats a l’aire lliure, en museus, exposicions, tallers, colònies… que enriqueixen el nostre projecte educatiu i doten a l’alumnat d’unes experiències úniques, impossibles de viure dins l’edifici de l’escola, en ple centre de Barcelona.

Les diferents mesures restrictives, a causa de la covid, a les quals estàvem sotmesos, dificultaven enormement la realització d’aquestes activitats: mesures de seguretat dins el marc educatiu, confinaments municipals, comarcals, impossibilitat de compartir espais amb altres grups i escoles, entrades restringides a museus, sales… Feien presagiar que seria complicat de dur a terme.

L’equip de mestres en tot moment va optar per intentar mantenir, o en tot cas adaptar, totes aquelles activitats a l’exterior que consideràvem beneficioses per a l’alumnat. Una de les primeres decisions fou la modificació de les dates de les convivències, que tradicionalment tenien lloc al mes d’octubre, i van quedar reprogramades pel mes de maig, amb l’esperança que la situació epidemiològica fos més favorable, i es poguessin dur a terme.

Afortunadament, així va ser, i per alegria de tots els nens i nenes, vam poder gaudir de 3 dies en plena naturalesa, compartint moments únics amb amics i amigues, estrenyent vincles i experimentant vivències que els acompanyaran per sempre més.

A mesura que ha avançat el curs escolar i la situació sanitària ha anat millorant, els diferents cursos de Primària han pogut realitzar més de 70 activitats, sortides, tallers, espectacles, activitats esportives… amb totes les garanties sanitàries assegurades.

Entre tantes activitats, podem destacar, per exemple, que el nostre alumnat ha pogut gaudir d’espectacles al Liceu, al Palau de la Música, o de la Cantània a l’Auditori.

S’han pogut fer també activitats esportives com el Mar de Jocs, el Climbat, les activitats amb bicicleta, el projecte de ioga i posar en pràctica altres esports com el taekwondo, el patinet i el monopat.

També visites culturals com per exemple al Born Centre de Cultura i Memòria, al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, al Poble Espanyol, a la Granja, a l’Aquàrium, al Zoo, al Laberint d’Horta…

I visites en l’àmbit artístic com la Galeria Villa del Arte i exposicions a les Drassanes, al Pati Llimona i al COAC

I moltes més..!

Amb tot això, acabem el curs satisfets de totes les activitats que, malgrat les dificultats, s’han pogut dur a terme, i amb el gran desig que de cara al curs vinent puguem anar retornant a la normalitat i gaudir del nostre entorn, i tot allò que ens ofereix, al màxim!