Els follets i la Maria Castanya arriben a l’escola

Malgrat la pluja, l’alumnat d’infantil i primària celebrem la castanyada amb danses i panellets
escola sant felip neri castanyada

Ja feia dies que l’escola s’havia omplert de fulles i tons de tardor. Durant la setmana a castanyada, a més, l’alumnat va anar reunint els ingredients necessaris per fer panellets! De pinyons, d’ametlla, de coco, de cirera… Tot estava a punt per encarar un dimecres de castanyada que, tot i la pluja, vam poder celebrar a l’interior de l’escola.

Al matí, les diverses classes, per si de cas, s’havien de deixar ben guardades les castanyes. Sort que ho van fer! Perquè uns follets molt semblants als infants de 5è van passejar-se per tots els racons de l’escola fins que van aconseguir recollir totes les castanyes…

Precisament l’alumnat de 5è és qui feia més temps que portava pensant en aquesta celebració. En el darrer mes havien estat preparant l’actuació de “La Maria Castanya i els follets”, que van representar davant la resta d’alumnat la mateixa tarda de la Castanyada.

Després, abans de marxar cap a casa, tot l’alumnat va ballar les danses i va cantar les cançons típiques de la Castanyada. Calia agafar gana per menjar les castanyes torrades i els panellets que havíem preparat entre tots!