Emoció, sorpresa i descoberta… l’alumnat del parvulari se’n va de colònies!

Després de 2 anys, l’alumnat de P3, P4 i P5 recupera aquesta activitat conjunta a la Granja Can Montcau

Tanquem el curs i l’alumnat més petit de l’escola ha pogut fer-ho de la millor manera. Les classes dels Hipopòtams, dels Camells i dels Tigres i Tigresses han marxat dos dies de colònies a Can Montcau, al Vallès, a la natura i en un entorn ben diferent del que estem acostumats a la ciutat.

Després de dos cursos de pandèmia, entre confinament i grups bombolla, en  una situació inesperada i estranya, es van anar replantejant i adaptant les diferents activitats de l’etapa, renunciant fins i tot a les que veníem fent conjuntament. Avui, aquest trimestre, gràcies al final de la pandèmia, hem pogut tornar als criteris pedagògics inicials i poder fer una sortida de tota l’etapa, que tan enyoràvem!

Des de l’escola, sempre s’ha donat importància a poder fer una activitat com les colònies, on l’emoció, la sorpresa i la descoberta han sigut els pilars per poder seguir treballant els hàbits i l’autonomia en els més petits/es. Una vivència com aquesta en plena natura, amb contacte amb els animals i vivint en una casa que no és la nostra…

I és que les colònies donen als infants l’oportunitat de viure una experiència ben diferent de tot allò a què estan acostumats. Marxar una nit fora de casa, per moltes criatures, i més del parvulari, pot ser una primera vegada. És per això que es fa tant necessària la confiança entre les famílies i les mestres i professionals de l’educació, per tal que tothom ho visqui de la manera més agradable i significativa. Així de ben segur que l’experiència serà única i vivencial, un record pels propers anys i un gran aprenentatge en el seu desenvolupament com a persones dins d’una societat.