A primària, hem marxat de colònies!

Sorry, this entry is only available in Catalan.

Anem al Montseny, a Banyoles i al Delta de l’Ebre
escola-sant-felip-neri-colonies-cicle-inicial
escola-sant-felip-neri-colonies-cicle-mitja-banyoles-porqueres
escola-sant-felip-neri-colonies-cicle-superior-delta-ebre

Amb les motxilles ben preparades, l’alumnat de primària anava a dormir amb la il·lusió i la curiositat de saber que quedaven 3 dies de colònies. Uns dies lluny de casa i prop de la natura, a punt per descobrir l’entorn i gaudir del grup en un context molt diferent. Aquests dies de convivència a l’inici de curs ajuden a l’alumnat a conèixer els/les seus/ves companys/es, cohesionen el grup classe i contribueixen al treball de l’autonomia personal, els hàbits i la responsabilitat.

A primera hora del matí, els autocars amb tot l’alumnat de primària enfilaven el seu destí. El primer, amb 5è i 6è, cap a Poblenou del Delta. A continuació, el que portava a les classes de cicle mitjà cap a Banyoles. I, finalment, el que duria els infants de 1r i 2n cap al Montseny. A les diferents cases, els equips de monitors/es ja els estaven esperant amb tot d’activitats preparades per aquests dies.

A la Farga del Montseny, l’alumnat de cicle inicial va poder conèixer els animals de la granja i passejar-se per l’hort amb l’ajuda d’un follet. També van aprendre a fer pizzes amb forn de llenya, van fer un taller d’escaiola i fins i tot van fer-se el seu propi perfum. Tot plegat, en un entorn immillorable que van poder descobrir caminant per l’entorn, fins i tot per la nit amb les llanternes!

La prehistòria va ser l’època a la que es va traslladar-se les classes de 3r i 4t. El seu destí era Cal Ferrer, a Porqueres, però abans van començar fent parada a l’Estany de Banyoles, on van visitar el Parc neolític de la Draga. Durant aquests dies, van elaborar eines prehistòriques, conèixer la mòlta del blat, construir cabanes i aprendre com s’encén un foc…

Per últim, a l’alumnat de cicle superior l’esperava una estada trepidant a prop del Delta de l’Ebre. El primer dia, van fer jocs i van poder conèixer com funcionaven les barques de perxa. Per al segon, calia començar el dia amb molta energia. Els esperava una ruta en btt i un recorregut amb piragua. I per si això fos poc, encara els van quedar forces per ballar de valent al vespre, a la discoteca. Al darrer dia encara van tenir temps per fer escalada, tir amb arc i quads.

Per a tota la primària, aquests van ser uns dies molt complets durant els que gaudir i passar-ho d’allò més bé!