Alumnes de 4t d’ESO van oferir visites guiades en el Dia Internacional dels Museus

Sorry, this entry is only available in Catalan.

L’alumnat va oferir visites guiades al Call Jueu en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

La col·laboració amb el MUHBA i amb el Dia Internacional dels Museus, el passat 8 de maig, s’emmarca dins l’àrea de Projectes d’Aprenentatge i Servei Comunitari.

En aquest cas, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni de Ciutat Vella, l’alumnat va oferir-se per fer de guia en una ruta pel Call Jueu en què podia participar el públic en general i en què els joves van formar-se per desenvolupar un paper de divulgadors culturals tot mostrant i explicant les característiques d’un dels Calls més importants de Catalunya.

Per altra banda, un altre servei important que l’alumnat ha dut a terme aquest curs és l’intercanvi generacional i la col·laboració que han dut a terme amb la Llar la Mercè – Fundació Família i Benestar Social. En aquest cas, el repte era revaloritzar la cultura i la història del Barri Gòtic a través de l’intercanvi entre persones grans i joves, creant vincles que contribueixin a la cohesió social i a la solidaritat entre generacions.

Per a l’alumnat, prendre part d’aquest tipus de projectes d’aprenentatge i servei significa ampliar el seu aprenentatge en diversos camps, oferint-los un creixement personal i demanant-los que posin en pràctica el seu coneixement en bé d’altres. Per als joves és una motivació i també un compromís amb la formació prèvia necessària i amb el servei que duen a terme, més enllà de l’horari escolar.

L’alumnat va presentar els dos projectes a la Jornada d’intercanvi d’experiències de Ciutat Vella, juntament amb altres escoles del barri.

scola-sant-felip-neri-projectes-eso-muhba-dia-museus-call