L’alumnat de 3r d’ESO fa arribar a l’Ajuntament de Barcelona diverses propostes per millorar la ciutat

Sorry, this entry is only available in Catalan.

El consistori rep les conclusions del procés participatiu que han dut a terme des del Districte i juntament amb altres alumnes de la ciutat

El Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent de Barcelona (l’antiga Audiència Pública) és un projecte de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) a través del qual nois i noies de 12 a 17 anys, de centres educatius de secundària obligatòria i de centres d’educació especial, fan propostes de millora de l’entorn, tant pel que fa al seu districte, com a la ciutat de Barcelona.

Un dels objectiu del projecte és permetre l’exerci del dret a la ciutadania de l’alumnat, reconeixent-los i oferint-los espais que permetin potenciar la seva participació a través del diàleg i l’intercanvi d’idees.

A més, el procés permet a l’alumnat entendre i conèixer quin és el funcionament d’alguns dels òrgans de govern de la ciutat, així com acostar-los a la política del districte.

En el cas de la nostra escola, i durant  tot el curs, aquesta tasca l’ha dut a terme l’alumnat de 3r d’ESO i, en especial, un equip de sis alumnes que, voluntàriament, han representat la seva classe a les diferents trobades, en reunions de districte i a l’audiència amb les polítiques de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb altres joves de la ciutat.

Després d’un procés col·lectiu de reflexió, els joves han presentat les seves propostes al Districte de Ciutat Vella:

I també a les responsables polítiques de l’Ajuntament:

El procés participatiu va culminar el passat 17 de juny amb l’audiència pública a l’Ajuntament de Barcelona, que va rebre tot l’alumnat representant de les seves escoles al Saló de Cent per tal de presentar les conclusions de tot el treball que han dut a terme al llarg del curs.