Padrins de lectura

Sorry, this entry is only available in Catalan.

Tornen els padrins de lectura, entre l’alumnat de 6è i 1r!

Després de dos anys sense poder realitzar aquest projecte, aquest final de curs hem recuperat els padrins de lectura. Aquesta vegada ho hem fet a la plaça i ha estat molt especial i emocionant. 

L’alumnat de 6è i 1r de primària s’han trobat per compartir una estona de lectura plegats. Els i les grans llegeixen en veu alta algun conte al seu fillol o fillola i, de tant en tant, també són els petits qui llegeixen algun fragment. En aquesta estona, els padrins i padrines no ensenyen a llegir, sinó que motiven i serveixen com a models de lectura als nens i nenes que estan en el procés d’aprenentatge de la lectura. 

Amb aquest projecte, perseguim diferents objectius, entre els principals, donar un valor afegit a la lectura, perquè va acompanyada d’una relació personal i s’assegura la regularitat de llegir. D’altra, busquem educar en el respecte, la generositat i l’acceptació de la diversitat, ja que no tothom és igual, i els processos d’aprenentatge i acompanyament de la lectura acaben sent únics de cada parella. Finalment, per a l’alumnat de sisè fa créixer l’autoestima ja que se n’adonen que són capaços d’ajudar a criatures més petites i els fa assumir un compromís i responsabilitat. 

L’experiència al llarg dels anys a la nostra escola ha estat molt profitosa i ens ha servir per constatar el que cada vegada compartim més en tots els àmbits de l’escola: que els aprenentatges sorgits de la relació entre els mateixos infants són més efectius que moltes intervencions de la persona adulta.