Recuperem les activitats aquàtiques: un espai d’aprenentatge físic, emocional i d’autonomia personal

Sorry, this entry is only available in Catalan.

Després del parèntesi del curs passat, l’alumnat de P3 a 3r de primària torna a la piscina de Can Ricart

Aquest curs, hem tornat a recuperar les activitats aquàtiques a la piscina de Can Ricart dins de l’horari lectiu, com s’estava fent des de fa anys i després de que el curs passat no es va poder desenvolupar degut a les mesures sanitàries derivades de la pandèmia. 

L’octubre va donar inici a l’activitat pels cursos P4, 2n i 3r de primària, que finalitzaran el programa el proper mes de febrer. El relleu l’agarà l’alumnat de P3, P5 i 1r de primària, que faran activitat aquàtica des d’aquell moment i ja fins a final de curs. L’activitat es duu a terme els dilluns o els divendres, segons el grup, i respectant les vacances escolars corresponents.

Les tutories, juntament amb altres mestres, acompanyen a la piscina amb els nens i nenes i supervisen l’activitat que dirigeixen professionals del poliesportiu de Can Ricart. El monitoratge s’encarrega de dur a terme els reptes amb l’alumnat, que s’agrupa en diferents nivells d’aprenentatge.

Aquesta activitat contribueix al desenvolupament dels infants en el medi aquàtic, tant a nivell psicomotriu com cognitiu i afectiu. Presenta estímuls adequats a les característiques dels infants, lúdics i educatius, que parteixen del seu nivell inicial i que respecten el ritme de progressió per aprendre a gaudir de l’aigua de forma segura.

Permet enriquir el desenvolupament motor en un espai de fàcil mobilitat com és el medi de l’aigua. Es treballa la respiració, la coordinació motriu, l’equilibri, la resistència, la força muscular i la flexibilitat.

I, a part de potenciar tots aquests aspectes de desenvolupament físic, també té uns beneficis en l’àmbit emocional, ja que actuen sobre la seguretat, l’autonomia i la superació personal de l’infant.

Tot plegat, en un entorn lúdic i distès on els nens i nenes gaudeixen adquirint el domini i la destresa del seu cos, contribuint també al desenvolupament d’hàbits higiènics i d’autonomia personal.

A l’aiguaaaa!!!