A 6è reflexionem, ens comprometem, actuem!

L’alumnat de 6è participa al projecte pilot “La clau és la Pau

Durant tot el curs, l’alumnat de 6è duu a terme un projecte sobre la pau positiva anomenat “La clau és la Pau”. Aquesta és una iniciativa del Born Centre Cultural i forma part d’un pla pilot en el que només hi participen 2 escoles de Catalunya.

L’empresa Fragment Serveis Culturals, acompanya l’escola en el desenvolupament del projecte al llarg de diversos moments: visita a l’exposició “Infants sobre les bombes”, activitats a l’aula amb l’alumnat i formació al professorat.

A través de diverses dinàmiques, l’alumnat reflexiona sobre els conceptes de violència, conflicte i pau. Amb aquest treball es pretén generar una cultura de la pau, no entesa com l’absència de guerra, sinó com a posicionament crític i compromès davant la realitat que ens envolta. Les conclusions es podran veure en exposició que el mateix alumnat farà al Born Centre Cultural.

La iniciativa vol mostrar que l’ús de la violència i la guerra com a maneres de resoldre els conflictes encara segueixen sent vigents avui en dia. Al llarg de la vida, tots ens haurem d’enfrontar inevitablement a conflictes amb altres persones. De manera que cal entendre’ls, no com a situacions negatives, sinó com a oportunitats per créixer. Hem de ser crítics amb la nostra posició per fer-los front i aprendre a fer-ho de manera constructiva mitjançant el diàleg, la negociació i la cooperació.

escola-sant-felip-neri-projecte-pau-clau-6e