A primària, treballem l’art a través del CIRC!

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

Del ‘CIRC NERI’ al ‘CIRC CRIC’ (passant per Degas, Calder i Picasso!)

El mes de març, l’escola va donar la benvinguda a la Companyia de Circ Neri. Aquesta companyia consta de diversos grans artistes com la Maga Màgica Lú, la gran escapista Judina, les pallases Xesta i Xusta, la dona forçuda, dos malabaristes, una equilibrista i encara més personatges…

Tot i tenir grans artistes de renom, la companyia necessitava més participants i van fer un acord amb l’alumnat d’infantil i primària per fer diferents pràctiques corporals i plàstiques per aprendre tècniques relacionades amb el circ, la seva història i el seu art. 

A nivell plàstic, els artistes que s’han estudiat són Edgar Degas i les seves famoses ballarines de ballet. També s’ha parlat de Picasso i la seva època rosa, on l’artista va representar a la seva obra sobretot personatges de circ com ara els arlequins, o una família d’acròbates. S’introdueix a l’escultor i artista polifacètic Alexander Calder per fer el projecte final d’art, que es tracta d’un circ en miniatura construït per tota primària, aquest circ pot constar de qualsevol dels personatges que s’han estudiat i observat a classe i han de ser construïts amb diferents materials, preferiblement reciclats (taps de suro, xapes, pinces, etc) amb la condició que aquestes figures, igual que les escultures cinètiques de Calder, puguin moure’s.

A nivell corporal, durant aquest semestre l’alumnat de l’escola ha rebut diferents tallers com per exemple, un taller de clown portat per la Pallassa Gingebre, una clown amb experiència en hospitals i escoles. També han rebut un taller de dansa contemporània, una sessió d’equilibris on han pogut experimentar el ‘Slackline‘, i una classe de ioga enfocada sobretot en equilibris estàtics. 

A part de tot l’aprenentatge plàstic i corporal, també hi ha hagut una experiència a nivell vivencial que ha estat inoblidable per tots i totes. I és que alumnat i professorat de l’edifici de la Plaça vam anar junts a visitar un circ, el Circ Cric, en el parc natural del Montseny. Allà vam poder gaudir amb els nostres propis ulls d’un circ real al bosc. Vam poder gaudir d’un dels gran pallassos del circ català, el Tortell Poltrona, que ens va fer esclatar de riure en el seu espectacle.

Aquesta jornada de circ i natura ha sigut una gran manera per començar a tancar el projecte d’art d’aquest curs!