XXIV Audiència Pública als nois i noies. Barcelona, ciutat de pau.

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

Trobada intercentres de Ciutat Vella

Avui dilluns, dia 14 de gener, hem tornat a trobar-nos amb altres companys i companyes de l’Audiència Pública de l’Institut Verdaguer.

En els transcurs del matí, ens hem dividit en grups per fer jocs on es parlés de la Pau i parlar de quins espais del nostre barri ens semblem més o menys violents.

Encara que la nostra conclusió és que no són els espais sinó les actituds els que generen violència.

Trobada al CEM de Marbella

El dimarts dia 6 de novembre, els nois i noies de 1r i 2n de l’ESO, que fan Audiència Pública com a optativa, van participar en una trobada al CEM de la Marbella on es van reunir 1700 nens i nenes de Barcelona, per conèixer i parlar sobre el tema de l’Audiència d’aquest any: «Barcelona ciutat de pau».

L’Audiència Pública als Nois i les Noies de Barcelona és una forma de participació, a través de la qual els infants i adolescents de la ciutat entre 11 i 17 anys (escolaritzats a sisè de primària, i a secundària, també d’educació especial) fan propostes a l’equip de govern de la ciutat i als regidors/es de cada districte. D’aquesta manera, la ciutat dóna veu a la ciutadania més jove i educa en la pràctica de la participació cívica.

La 24a edició de l’Audiència Pública als nois i les noies reuneix més de mil set-cents estudiants de centres educatius de tots els districtes per implicar-los en la governança municipal, que enguany se centra a fer una ciutat de pau des de la participació, la reflexió i l’acció col·lectiva.

Durant el curs s’organitzaran trobades intergrupals en cada un dels deu districtes per fomentar la cooperació entre els estudiants i els centres educatius. El projecte culminarà amb actes d’Audiència Pública en cada districte, on l’alumnat exposarà les conclusions i les propostes d’accions.

Vídeo i imatges cedides pels organitzadors