‘ComViure’ unes vacances emocionalment atentes

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

Eines i recursos per encarar el Nadal de la pandèmia

És ben cert que hem fet front al virus de manera exemplar, hem unit forces i hem desplegat totes les nostres habilitats per tal de que el seu impacte fos el més lleu possible. 

En aquesta línia us volem proposar, per tal de seguir-hi treballant, més recursos que pensem que us poden ajudar en el dia a dia amb les vostres filles i fills.

Per una banda, i aprofitant que és temps de fer la carta als reis, us compartim l’enllaç de la mestra i psicopedagoga Nati Bergadà amb “85 contes imprescindibles per treballar les emocions”, amb diverses ressenyes de llibres per al treball de les emocions i els sentiments. Per l’altra, també us compartim el dossier “Contes il·lustrats gestió de les emocions”, una guia elaborada per la Fundació AVES que regull diferents contes que ajuden a la gestió emocional davant de diferents escenaris possibles (canvis, malaltia, hospitalització, pèrdua, mort…).

Aquest sobreesforç que hem portat a terme també està tenint les seves conseqüències. Per tal de conèixer com aquests canvis ens estan afectant segons el gènere, identificar les emocions que se’ns desperten i com promoure estratègies d’autocura i d’afrontament, us facilitem la guia ‘La conciliació en temps de pandèmia: treball domèstic, treballs de cures i teletreball’, que acaba de publicar el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i que pensem que pot ser del vostre interès.

Aprofito per saludar-vos i desitjar-vos unes Bones Festes!

Toia Castellà
Orientadora