Dediquem la Festa de Nadal a celebrar la diversitat

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

La Bonnemaison s’omple amb Vaiana, Queen, Aretha Franklin o «El mix de la nostra vida», sense oblidar-nos de les «Figures del Pessebre» i  els «Pastorets»
Els Pastorets de l’alumnat de 2n d’ESO
La Festa de P3 a 3r de primària

Fotos de Gustavo Kusnir:

Ja feia dies que tot l’alumnat de l’escola preparava amb nervis i il·lusió la seva actuació musical. Especialment, la classe de 2n d’ESO, que han dedicat molts divendres als assajos dels Pastorets, novament dirigits per l’actor Màrius Hernández.

La Festa, amb la Carme Castelló a la direcció, va començar dimarts amb l’alumnat de P3 a 3r de primària, que van fer de «Roda móns» per descobrir la diversitat a partir del nom de la seva classe. Així doncs, les famílies van poder veure «El Peixet» de la classe dels Peixos, «Sóc un cuiner» de la classe dels cuiners i les cuineres, «Perry the platypus» de la classe dels ornitorrincs, l’actuació de «Vaiana» amb l’alumnat de la classe de les Anguiles i el ritme de «Walk like an Egyptian» interpretada pels Papirs. El punt i final d’aquesta sessió la va posar la tradicional actuació de la classe dels submarinistes (de P5) que van representar «Les Figures del Pessebre».

L’endemà dimecres, va ser el torn de l’alumnat de 4t de primària a 4t d’ESO. En aquesta segona sessió es va fer un homenatge a grans artistes com Freddie Mercury, Montserrat Caballé, Aretha Franklin i Leonard Bernstein. L’alumnat de la classe de les Mantis de mar va fer una coreografia a partir de «Barcelona», els detectius i detectives (5è de primària) van interpretar «Respect» d’Aretha Frankin, mentre que l’alumnat de Japó (6è de primària) va sortir a ballar al ritme d'»Amèrica» de West Side Story.

Per la seva banda, l’alumnat d’ESO va començar amb la cançó «Think» d’Aretha Franklin, interpretada per la classe de 1r d’ESO, seguida de la posada en escena que van fer l’alumnat de 3r d’ESO amb «I want to break free» de Queen i el ball de 4t d’ESO a partir de la mescla de diverses cançons que els han marcat al llarg dels anys a l’escola.

Després de la mitja part, les famílies assistents van poder gaudir d’Els Pastorets intepretats per l’alumnat de 2n d’ESO, amb una versió lliure escrita i dirigida per l’actor Màrius Hernández, on una escriptora buscava com fos la inspiració per crear una història de Nadal que commocionés al públic. Després d’alguns intents, va aconseguir donar forma al Lluquet i la Rovelló, que se’n van sortir molt bé de totes les seves lluites amb Satanàs i Llucifer.

L’Anna Regàs, la directora, va ser l’encarregada de presentar la Festa i el tema escollit per aquest any: la diversitat. Entre d’altres, va expressar que «l’escola ha de donar visibilitat a la diferència i presentar-la en positiu, com un valor a l’alça» i també va assegurar que «totes i tots tenim un do, o més d’un! De vegades, no es distingeix a simple vista o no respon al que la gent espera, altres és veu més fàcilment. I tots hem de tenir l’oportunitat de descobrir i potenciar aquest do. Hem de poder ser, mostrar-nos, estimar, relacionar-nos a la nostra manera, amb respecte i reconeixent a l’altra».

Regàs va voler fer també una referència al codi igualitari, assegurant que «tots i totes som diferents, per què volem assemblar-nos? No cal repetir-nos, les còpies són un autèntic avorriment, aprenem a mirar-nos buscant en l’altre el que no tenim i que tan ens agrada.»