Els volcans, protagonistes de la segona setmana de la ciència a l’ESO

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

L’escola recupera així les jornades temàtiques a secundària, un projecte iniciat abans de la pandèmia

Aquest mes de desembre, l’alumnat d’ESO ha celebrat la Setmana de la Ciència, centrada en l’erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma i en el vulcanisme en general.

Al llarg de diversos dies, l’alumnat ha treballat en petits grups presentant treballs sobre el seguiment i anàlisi de l´erupció del Cumbre Vieja, a partir de l’estudi dels materials volcànics o també al voltant dels mecanismes que provoquen els diferents tipus d´estructures i erupcions volcàniques que podem trobar al nostre planeta.

Aquestes segones jornades temàtiques han estat molt profitoses i engrescadores per a tot l’alumnat de secundària. Els diferents grups han presentat la seva feina amb pòsters, murals i maquetes per il·lustrar, a més dels aspectes relacionats amb la geologia i el vulcanisme, les conseqüències que a nivell humanitari i socioeconòmic poden comportar aquesta mena de fenòmens naturals.

Sens dubte, el fet d’haver pogut seguir l’evolució de l’erupció del Cumbre Vieja a través dels mitjans de comunicació, gairebé diàriament durant aquests darrers mesos, ha fet que les noies i els nois prenguin consciència de la dimensió social que pot tenir aquest fenomen i s’hi apropin amb una visió més global, i no només des de la vessant purament científica.

Tot això ens anima a seguir participant de la Setmana de la Ciència a la nostra escola, amb l’ànim de fomentar la vocació i la cultura científica entre la gent jove!