“Ens sentim segures cada dematí al lliurar-vos els nostres fills/es”

By 21/12/2020Famílies

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

La perspectiva de les famílies i el paper de l’AFA en l’escola de la ‘nova normalitat’

Com bé sabeu tots i totes,  des del passat mes de Març, ens trobem immersos en una nova normalitat que també ha afectat a l’AFA de la nostra Escola. Abans de que aquesta situació s’esdevingués, l’escola ens havia demanat ajuda per tal de promocionar-la.

La situació de la baixada de la natalitat i els processos de gentrificació que pateix Ciutat Vella, apunten un senyal d’alarma envers a la possible baixada de matrícules a P3. L’AFA, es va preocupar i algunes de les famílies es varen implicar repartint tríptics per escoles bressol, fent crida per grups de whatsapp, explicant les bondats de l’escola a famílies de coneguts, amics, etc. Sembla que va resultar.

Durant els mesos en que l’activitat de l’escola va ser virtual, vam tractar de canalitzar les preocupacions de moltes de les famílies cap a l’equip directiu de l’escola, per tal que es poguessin generar les sinergies necessàries pel manteniment de l’escola. A més l’equip directiu i el conjunt de mestres varen fer un esforç considerable per adaptar l’ensenyament a la modalitat telemàtica. Pensem que gràcies a l’esforç col·lectiu ho estem aconseguint. Bona prova d’això és que aquest curs 20-21, l’escola esta mantenint els nivells de confiança en el seu projecte educatiu. Des de l’AFA volem agrair tot l’equip docent i al personal d’administració i serveis, el que esteu fent per tal que les famílies ens sentim segures cada dematí al lliurar-vos els nostres fills/es.

D’altra banda, som conscients del cert malestar que hi ha, motivat per la manca d’espais disponibles en els edificis de la plaça, i pel desconeixement de les accions que fa el Patronat (titular de l’escola), per tal de millorar la situació actual. Representants de l’AFA vam assistir a una reunió amb els representants del Patronat per tal d’encarar aquesta situació, en vam obtenir el compromís de fer reunions semestrals amb ells per tal d’apropar-los a les famílies. Sabem de l’interès i la preocupació de les famílies pel futur de l’escola i des de l’AFA volem ser i estar presents en les decisions que l’afecten, més enllà dels canals institucionals que la normativa ens marca.

Tanmateix l’AFA, amb totes les precaucions que la situació actual comporta, ha seguit funcionant.

S’han organitzat les activitats extraescolars, tenim el servei d’acollida matinal, la comissió ‘Cuidem el barri’ ha participat en reunions per tal de mantenir l’ús de la plaça en horari escolar, hem fet l’assemblea anual i també la primera sessió de l’escola de famílies (amb assistents inclús del Perú!). Aquestes dues darreres tasques amb més assistència que mai. El format virtual sembla que convida més a la participació, cosa que tindrem en compte per properes activitats.

Finalment, us hem de comentar que necessitem més implicació de les famílies pel grup de gegants i festes (porten un curs sense fer gairebé res d’aquestes activitats) i la resta de comissions creades o que es poden crear. No ens agradaria que el cansament de les famílies implicades fins ara en l’AFA i el fet d’aquest parèntesi massa llarg, ens desmotivi. Suposem que tenim moltes ganes de trobar-nos sense mascaretes ni distàncies i esperem que, més aviat que tard, retornem a les activitats lúdiques de la plaça que tan afavoreixen el bon clima i les sinergies entre totes nosaltres.

L’AFA és escola i com a tal volem compartir aquesta associació i les seves iniciatives amb tots/es els que en formem part, per tal que entre tots i totes seguim participant per fer de l’Escola Sant Felip Neri un referent educatiu de la ciutat tal i com ha estat fins ara.

Bones Festes!

 

Vicent Borràs

President de l’Associació de Famílies de l’Alumnat – AFA