Projecte sobre les anguiles

By 10/12/2018Prim-2n, Primària

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

Anem a l’Aquàrium a veure anguiles
Aprenem què són els Sistemes de connectivitat fluvial

La classe de les Anguiles de 2n vam fer el dilluns 26 de novembre una visita a l’Aquàrium de Barcelona. Ens van explicar la diferència entre els peixos mediterranis, que són grisos, i els tropicals, que són de colors.

Naturalment vam veure anguiles, però també cavallets de mar, taurons, peixos perillosos, pingüins i molts altres animals aquàtics que ens va agradar conèixer.

Aquí teniu algunes imatges d’aquella jornada.

La classe de les anguiles de 2n hem fet un treball en grups per entendre quins mecanismes existeixen per tal que els peixos migratoris, com les anguiles, puguin superar diferents obstacles que es troben als rius, com rescloses o preses.

Aquests sistemes s’anomenen Sistemes de pas o Sistemes de connectivitat fluvial. N’hem vist cinc de diferents i després d’entendre com funcionaven, distribuïts en cinc grups, vam fer-ne una maqueta de cadascun d’ells.

Aquests sistemes de pas són molt importants per garantir la reproducció i supervivència dels peixos migratoris. Els cinc que hem treballat són els següents: resclosa de pas, rampa de peixos, ascensor de peixos, riu lateral i safareigs consecutius.

Esperem que les fotos us agradin!