Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

Els nois i noies de 1r d’ESO han acceptat el repte de col·laborar en el projecte de recuperació del fartet

Aquest divendres, 29 de març, ens han portat 6 exemplars de «fartet», 3 mascles i 3 femelles.

El fartet  (Aphanius iberus) és un peix endèmic del litoral del Llevant mediterrani, amb una àrea de distribució molt restringida – entre les costes d´Alacant i les de Barcelona-, que es troba en perill crític d´extinció. A casa nostra el podem trobar principalment al Delta del Llobregat. Aquest any la nostra escola, mitjançant la classe de 1r ESO, col.labora en el projecte de recuperació del fartet , juntament amb altres escoles i sota la direcció del Consorci per a la Protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Departament d´Educació del Parc Zoològic de Barcelona.

L´objectiu serà aconseguir la cria en captivitat d´aquesta espècie durant els mesos d´abril i maig per tal de poder reintegrar tants exemplars com sigui possible, a principis de Juny, a l´espai protegit del Delta del Llobregat.

Es per això que hem instal.lat l´aquari amb els fartets en la mateixa aula de 1r ESO i els nois i noies d´aquest curs  han acceptat el repte de fer-se´n càrrec. El grup està molt engrescat amb aquest objectiu i espera que ben aviat tinguem nous fartets nascuts en aquest aquari.

Us n’anirem informant!