L’AFA organitza el primer ‘Neri Market’, el mercat d’intercanvi i segona mà

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

La iniciativa va reunir alumnat i famílies de l’escola i del barri en un mercat d’intercanvi i segona mà a l’estil dels flea market

El passat dissabte 9 de novembre la Plaça de Sant Felip Neri va omplir-se de parades de roba, joguines i llibres en una gran festa de tardor amb tallers, gegants i dinar popular. No era un dia de classe, però la Plaça estava plena de famílies, infants i joves de l’escola i també del barri. Després de dies de preparació, naixia la primera edició del Neri Market, una iniciativa de l’Associació de Famílies de l’Alumnat (AFA) amb l’objectiu de potenciar l’economia circular i l’ús de l’espai públic com a punt de trobada veïnal.

Seguint amb l’estil dels flea market –en anglès «mercat de les puces”– el Neri Market és un mercat de segona mà basat en la venda i l’intercanvi de tot tipus d’objectes amb l’objectiu de fomentar un consum més sostenible i basat en la reutilització. Una trobada familiar amb música i jocs, tallers i una gran paella de la que van dinar fins 130 persones. Una cita dedicada a la convivència, a fer comunitat educativa i a fer barri.

L’esdeveniment també va comptar amb la participació de l’alumnat de 4t d’ESO de l’escola, que van col·laborar amb el mutatge de la Plaça i venent esmorzars en benefici del seu viatge de final d’etapa a Praga.

També va ser una jornada solidària gràcies a la participació de la Fundació Roure, amb la qual va fer-se una recollida de pasta i arròs pel projecte Rebost Solidari. D’altra banda, l’arròs que va sobrar entregar-se al Centre d’Atenció Sociosanitària Sala Baluard.

Per si us ho vau perdre, no us perdeu les fotos de «famílies voladores» que va fer el Sergi i el making-off que va gravar la Natàlia, ambdós famílies de l’escola.

escola-sant-felip-neri-cartell-neri-market-afa