L’alumnat de 3r d’ESO treballa el sensellarisme en un projecte d’aprenentatge i servei

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

El projecte s’acabarà el proper diumenge 1 de març col·laborant en l’organització de la caminada solidària ‘Magic Line’ de Sant Joan de Déu

Aquest últim trimestre a la classe de 3r d’ESO hem estat treballant el sensellarisme. Hem après què el sensellarisme es refereix a la situació d’una persona que no disposa de les mínimes condicions d’habitatge que permeten viure amb dignitat, cosa què comporta pèrdues, entre altres; la privacitat, la seguretat, la higiene, la inclusió, també hi solen haver problemes de salut i es produeix una vulneració reiterada de drets.

Els objectius d’aquest Projecte d’Aprenentatge Servei Comunitari són visualitzar d’una manera oberta un concepte què envolta el nostre dia a dia i no rep la importància que hauria. Considerem què ha funcionat i ara tenim una visió més propera.

Ara ja sabem moltes coses que abans ni ens imaginàvem aprendre, com el procés d’una persona què es queda sense llar i els elements de la seva vida que potser es debiliten o no són presents. Unes quantes persones què han passat per aquest procés ens ho han explicat. Hem tingut la sort de poder conèixer a persones tant que han sortit del sensellarisme, com que encara estan en aquesta situació, cosa que ha facilitat què ens poséssim en la situació dels dos, i hem pogut fer unes quantes xerrades amb voluntaris de la mateixa Fundació de Sant Joan de Déu.

Ara el nostre objectiu, després d’haver-nos informat sobre el tema, és un projecte amb l’Obra Social Sant Joan de Déu, on participarem fent de voluntaris a la Magic Line. Una cursa què recaptarà diners per invertir en aquest problema social. Ho farem construint una instal·lació simbòlica i ajudant en l’organització de la cursa. Això tindrà lloc el dia 1 de Març des de diferents punts de l’entorn fins a la plaça Nova.

Leila i Ela, alumnes de 3r d’ESO