L’estiu per fer el pas del parvulari a la primària

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

Malgrat la pandèmia, l’alumnat de P5 ha viscut tres intensos anys d’aprenentatge i descoberta

El curs arriba una vegada més al seu final i l’alumnat més gran del parvulari tanquen una etapa que ha durat tres anys i es preparen per iniciar la següent. Tres anys que han passat volant, amb una pandèmia pel mig que, malgrat ho va capgirar tot durant força temps, també ens ha ensenyat que podem adaptar-nos a qualsevol situació nova.

L’etapa d’educació infantil facilita als infants l’adquisició d’autonomia i d’una sèrie d’hàbits personals, socials i escolars que ara els permetran desenvolupar-se amb seguretat en l’inici de la nova etapa escolar.

A Sant Felip Neri, canviar de P5 a 1r de primària vol dir canviar algunes dinàmiques, utilitzar nous espais, conèixer nous mestres… Però també significa continuar un mateix projecte educatiu, amb maneres de fer i principis pedagògics que els infants ja s’han fet seus al llarg dels tres cursos d’infantil. Continuaran fent projectes, treballant els hàbits, pactant normes de convivència, fent filosofia, educació emocional, dinàmiques de grup i de joc…

I és que en aquests tres anys han après a aturar-se quan és necessari, a saber esperar, a demanar ajuda quan els cal i a expressar les seves necessitats i emocions. A esforçar-se per a fer tot allò que es proposen i a no abandonar les coses que més els costen.

Han après a relacionar-se amb els seus iguals, a compartir, a escoltar l’altra persona, a acceptar-la. Han format part d’un mateix grup, promovent l’empatia, aprenent a gestionar els conflictes i a trobar l’equilibri entre el jo i el benestar comú, deixant poc a poc l’egocentrisme enrere.

Durant els diferents cursos d’educació infantil han pogut experimentar i desenvolupar l’esperit crític i els hàbits d’investigació i creació del coneixement, treballant de manera transversal, partint dels seus interessos i fomentant ments curioses.

I és amb aquesta motxilla plena d’eines i coneixements que els infants arriben al cicle inicial de primària, on els esperen noves aventures i reptes que passaran per una exigència creixent, adequada a la seva edat, i un ritme de treball una mica més intens per al qual estan ben preparats!