‘Si em diguessin que aquest 2020 és una sèrie…’

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

L’alumnat ens comparteix com és estudiar en temps de pandèmia

“Aquest any he començat l’ESO i ha estat d’una manera molt diferent i estranya a com m’ho havia imaginat. Portem mascareta, respectem les distàncies, però el més trist va ser que el primer dia d’escola no vam poder abraçar-nos. Han estat moments difícils però de mica en mica ens hem anat acostumant. Pel 2021 m’agradaria que tot això s’acabi i torni a la normalitat i sobretot poder veure a la meva família llunyana”.

Maria

“Aquest primer trimestre és tot molt estrany: cues per entrar i prendre la temperatura, portar la mascareta, el gel desinfectant tot el dia… pel 2021 desitjo que tot vagi bé i que treguin la vacuna”.

Teo

“Queda poc per Nadal i estic aquí. Aquests tres mesos de 1r d’ESO han estat un embolic de sentiments i sensacions: nervis i por. Nervis per començar la secundària i por per com seria el curs amb la pandèmia. .. pel 2021 desitjo que tothom estigui bé i que tot torni a ser normal”.

Zakaria

“Aquest inici de curs ha sigut bastant difícil. La diferència ens l’ha portat el COVID-19: les distàncies, ser conscient del que està passant, les mascaretes… tot això no m’ajudava a integrar-me a un nou espai. He sentit por, vergonya i he perdut l’esperança de poder tornar a abraçar a tothom que m’importa. Però malgrat això també hi ha hagut moments de felicitat. Per aquest 2021 desitjo que tot torni a la normalitat, i que tothom que hagi perdut  algú pel camí, pugui recordar els moments de felicitat”.

Clara

“Aquest ha estat un any diferent i més complicat del que estava acostumada. L’estudi durant el confinament i el distanciament dels meus amics a causa del covid-19 no ha sigut fàcil. Per sort cap amic ni familiar proper ha tingut problemes de salut, així que estic agraïda. He après moltes coses a nivell personal i sóc una persona diferent a la que era el desembre passat. L’any 2021 espero que es pugui solucionar de manera definitiva aquest problema.. espero poder passar més temps reunida amb la gent que estimo sense por. M’agradaria que es comercialitzés una cura definitiva pel coronavirus. Feliç any nou a tothom!”

Martina

“…aquest any he après a ser pacient, a organitzar-me i a aprofitar realment els moments importants. Desitjo poder treure’m 4t d’ESO i que tothom pugui passar el Nadal amb les persones estimades. Ens hem fet més madurs i aquest any a la carta del Reis no faltarà el desig de trobar una vacuna!”

Natàlia

“Gràcies a totes les persones que en aquests moments tan difícils ens han animat a seguir endavant, que ens han fet companyia i ens han fet costat en els pitjors moments. Com a desig per aquest 2021, que aquest virus desaparegui i puguem tornar a la normalitat i quotidianitat en la que vivíem anys enrere i que totes les persones que ens han deixat descansin en pau i nosaltres puguem viure feliços.  Bon Nadal a tothom!”

Elsie

“Avui em trobo a una setmana d’acabar el primer trimestre. Un primer trimestre totalment diferent a tots els viscuts anteriorment.  Des del març la nostra visió del món ha canviat totalment i personalment també. Crec que tot el que hem viscut ha estat nou per a nosaltres… desitjo un 2021 més tranquil i que es recordi com l’any que va acabar la pandèmia”.

Pau

“Si em diguessin que aquest 2020 és una sèrie, m’ho creuria i simplement desitjo que no hi hagi temporada 2 el pròxim any. Bon Nadal!”

Mateo

“Jo vull escriure sobre la part positiva del 2020: per començar molta gent s’ha adonat que pot treballar des de casa i molts empresaris han descobert que no cal agafar un avió per fer una reunió. Una generació de nens i nenes ha passat temps amb els seus pares i tot que no hi ha turistes hem pogut veure la ciutat en el seu màxim esplendor i passejar per Barcelona amb tranquil·litat. Molta gent s’ha adonat que portava una vida massa ràpida i que potser no cal treballar tantes hores només per aconseguir béns materials.. tot i això desitjo que el 2021 es recordi com l’any on la pandèmia va acabar. Bon Nadal!”

Irene

“Crec que aquest any no ha estat fàcil per a ningú, però ens hem conegut molt més a nosaltres mateixos i a la nostra família. Hem trobat altres maneres de divertir-nos i d’entretenir-nos. M’alegro moltíssim  de poder veure als meus amics i poder fer vida “normal”, Desitjo que tot vagi cada cop millor i que el proper any puguem tornar a fer la vida que fèiem abans de la pandèmia”.

Maore