Tanquem la plaça, també al migdia!

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en catalán.

L’AFA aconsegueix l’autorització per poder tancar la plaça al turisme durant l’esbarjo del menjador

Convertir l’entorn on vivim en un espai més sostenible i amable és una tasca a la que les escoles hem de contribuir.  Transformar la nostra turística Barcelona i el no menys turístic Barri Gòtic és un repte però, sembla que, entre associacions cíviques, veïnals, casals de joves, famílies… i escoles anem obrim camí. Es tracta de petites lluites, reivindicacions i de posar en evidència que la ciutat ha de ser dels qui hi viuen. I entre els qui hi viuen hi ha els nostres infants i joves als quals hem d’ajudar a fer seu l’espai comú tot i compartint-lo amb la resta del món.

Ciutat Vella, tots i totes ho sabem, és un districte gran però molt atapeït amb pocs espais amples a l’aire lliure per jugar i gaudir de la conversa i a la nostra escola, situada al rovell de l’ou, ho patim.

Amb la idea de poder gaudir de l’espai públic, ja el curs passat, vam aconseguir que la plaça esdevingués un espai escolar durant l’hora d’esbarjo del matí (entre les 10:30h i les 11:30h). Des de fa uns dies, hem fet un pas més i l’Associació de Famílies de l’Alumnat (AFA) ha aconseguit que durant l’estona del migdia també podem tancar la plaça durant una hora i mitja a l’hora de menjador, aconseguint així que l’alumnat pugui gaudir d’un esbarjo tranquil i segur.

Vivim amb la sensació de tornar a formar part del nostre entorn i que els nostre entorn formi part de l’escola, com fa molts anys, dues estonetes al dia, la plaça torna a ser l’espai dels infants.

Gràcies a l’AFA per la iniciativa!

Recordem la notícia que ens va fer Betevé fa 2 anys, quan vam començar a tancar la Plaça a l’hora del pati: