Inici del 60è aniversari de l’escola!

By 08/11/2019Escola
El dijous 21 de novembre a les 18h celebrem els seixanta anys d’escola a la Plaça

El 19 d’octubre de 2019, la nostra escola va fer seixanta anys i volem celebrar-ho!

Per això hem preparat un primer acte el dijous 21 de novembre a les 18:00 de la tarda a a Plaça i ens agradaria molt que ens hi acompanyéssiu.

Després d’una presentació i uns breus parlaments, es projectarà un documental sobre l’escola que va realitzar el curs passat l’alumnat de 4t d’ESO, la promoció 2006-19. Acabarem bufant les espelmes, felicitant-nos l’aniversari i fent un gran brindis per celebrar els seixanta de Sant Felip Neri.

Us hi esperem!

El cartell commemoratiu “SFN 1959-2019”

El disseny de la invitació de l’acte està basat en l’obra feta en el marc d’aquest aniversari per l’artista visual i expare de l’escola Pere Llobera, al que li agraïm molt la seva dedicació i estima a l’escola.

En paraules de l’artista:

“No crec estar desbarrant gaire si dic que a les escoles, en general, hi actuen pel cap baix tres grups humans: l’equip docent, els infants i les famílies. Considero a grans trets que de com interactuen aquests conjunts de persones en els centres escolars n’obtenim pròpiament l’educació.

60 anys d’història d’una escola com Sant Felip Neri són tan difícils de resumir que convenia trobar una imatge-símbol que concentrés aquesta informació:

El conjunt que dibuixa un 6 podria ser l’escola indicant la xifra en desenes del seu aniversari.

La intersecció (aquí no hi ha dubte) són els nens i nenes, que  són el motiu i centre de tot plegat.

I el segon conjunt, les famílies o mestres que els han portat al mig d’aquesta operació pedagògica.”

L’alumnat de 4t d’ESO recupera la memòria de l’escola en un documental

El projecte el va dur a terme el curs passat l’alumnat de 4t d’ESO amb l’objectiu de crear continguts audiovisuals, en format documental, sobre la història de l’escola.

Organitzats en petits grups, els nois i noies van fer una recerca prèvia, van elaborar el guió, van dur a terme entrevistes que van gravar en vídeo i finalment van editar-ho per crear una peça d’entre 5 i 10 minuts.

El projecte va poder desenvolupar-se gràcies a la col·laboració de l’equip de Cordegat, agència de comunicació que ha acompanyat l’alumnat i el professorat durant tot el procés d’elaboració.

El resultat final té forma de documental sobre la història de l’escola i es podrà veure durant l’acte d’inici del 60è aniversari, el proper dijous 21 de novembre a les 18h de la tarda a la Plaça Sant Felip Neri. L’acte és obert al públic amb una especial invitació per a la promoció 2006-19 de l’escola, creadors del documental.