L’alumnat de 1r i 2n d’ESO recupera la Mostra d’Activitats a la Casa dels Entremesos

És la 4a edició, amb l’exposició i la presentació en directe dels projectes de l’alumnat

El passat dilluns 20 de juny, la Casa dels Entremesos va acollir la 4a Mostra d’Activitats de Sant Felip Neri. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO recuperava així el format físic de la Mostra convidant a famílies i públic general a veure i escoltar quins són els principals projectes que han dut a terme aquest curs.

La Mostra és un treball de síntesi i exposició que té com a principals objectius fer conscient l’alumnat del seu aprenentatge, del procés que ha seguit i consolidar aquest coneixement tot transmetent-lo o exposant-lo davant de persones que no coneixen.

En aquest procés, els joves fan una selecció de quins són aquells aprenentatges que volen compartir i donar a conèixer. Durant quatre dies s’organitzen en diferents comissions: comunicació, xerrades, tallers, mostra i “càtering” per tal de treballar i donar-li forma.

La Mostra és i ha de ser un projecte del propi alumnat, pel que, a banda de la recerca d’informació i la preparació dels diferents tallers i conferències que oferirà el programa, n’assumeix pràcticament totes les tasques: des del disseny del logotip i el material de difusió per donar a conèixer l’esdeveniment a les famílies i al barri, a les acreditacions o el càtering que s’oferirà a les persones que participaran de l’esdeveniment.

Entre d’altres, aquest any els participants van poder descobrir i saber més del canvi climàtic, del projecte dels fartets (presentat en anglès), de la Ciutadania Ibèrica de Calafell, així com també de diversos tallers com el de filosofia o el de frases fetes.

A banda de ser una gran cloenda del curs per a l’alumant, la Mostra pretén també vincular i obrir l’escola al barri, aprofitant en aquest cas els espais que ens ofereixen altres entitats.