L’alumnat de 6è exposa el projecte “La Clau és la Pau” al Born Centre de Cultura i Memòria

L’exposició recull les conclusions de tot el treball que han dut a terme durant el curs en el marc dels 80 anys dels bombardejos de Barcelona

El passat 21 de maig s’inaugurava al Born Centre de Cultura i Memòria l’exposició “La clau és la pau”, duta a terme per l’alumnat de 6è de primària. La mostra va ser el resultat final de les reflexions, els debats i els aprenentatges de l’alumnat sobre la no violència i la cultura de la pau, en l’actualitat i tot fent una mirada al passat recent.

“La clau és la pau: repensant els conceptes de guerra i de pau” és el nom del projecte que finalment va convertir-se en una exposició. L’objectiu era doble: convidar a l’alumnat a recollir tot allò après per saber comunicar-ho, i mostrar cara enfora les conclusions del treball que han dut a terme sobre la cultura de la pau. Va ser l’última part part d’un projecte transversal que ha durat tot el curs i que s’ha dut a terme conjuntament entre l’escola, el Born Centre de Cultura i Memòria, el Consorci d’Educació de Barcelona i Fragment Serveis Culturals.

A l’acte, va assistir-hi l’alumnat de 6è, el professorat i les famílies. També va comptar amb la presència de Montserrat Iniesta, directora del Born CCM, i Carles Vicente, director de la Direcció de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB.

El projecte ha estat plantejat des d’una perspectiva multidisciplinària i amb la voluntat de promoure la reflexió entorn del conflicte bèl·lic, el compromís en la transformació de la nostra realitat més immediata i, finalment, l’acció. Amb formació específica pel professorat i acompanyats per Fragment Serveis Culturals, els joves han desenvolupat diverses activitats a l’aula per conèixer les problemàtiques del nostre món i reflexionar sobre diversos temes a partir de la recerca, l’aprenentatge i el debat. Tot plegat, des d’una política educativa basada en una visió crítica i postcrítica.

Notícia a Betevé

Notícia al diari Ara Criatures

Notícia a l’Agrupació Escolar Catalana (AEC)