L’equip de robòtica s’emporta el ‘2n Premi a la Programació’ a la Final de la First Lego League

Després de guanyar el torneig de la UPC i de classificar-se per anar a Tenerife, els ‘Robopros’ reben a la Final d’Espanya el ‘2n Premi a la Programació’

Ja feia dies que l’equip dels ‘Robopros’ treballava de valent per encarar la final espanyola del torneig de robòtica First Lego League 2019. Classificar-se per a la gran final fou un dels reptes que l’equip va aconseguir a la competició catalana celebrada a la UPC el passat 2 de febrer. En aquest cas, el jurat va concedir a l’alumnat de l’Escola Sant Felip Neri el Primer Premi Fundació Scientia al Guanyador i el Primer Premi al Comportament del Robot.

Després de fer proves amb el robot i enllestir tots els preparatius de la presentació, per fi, divendres passat, els 9 alumnes de 1r i de 4t d’ESO, amb el seu entrenador (exalumne de l’escola), i un professor agafaven l’avió cap a Tenerife. Els esperava un cap de setmana intens a Costa Adeje, participant a la final d’aquest torneig de robòtica ‘Into Orbit’ al costat dels 56 equips seleccionats provinents de diversos indrets d’Espanya.

Igual que els altres joves de 10 a 16 anys que participen d’aquesta competició, l’equip dels “Robopros” havia programat un robot autònom capaç d’entomar diferents reptes i aconseguir diferents missions en un temps determinat. Durant el curs, l’alumnat també ha dut a terme un projecte d’investigació científica que el dia del torneig van exposar davant del jurat.

El dissabte 23 de març, la jornada al recinte Magma Arta & Congresos va començar a primera hora del matí amb la cerimònia d’inauguració. Tot seguit, es van anar succeint rondes de pràctiques i rondes de competició, exposició del projecte científic davant del jurat, i també exposició del disseny del robot. L’endemà al migdia, després de les darreres competicions, l’auditori va acollir a tots els participants en un acte de clausura on es lliuraren els premis d’aquesta edició.

La First Lego League és un projecte mundial impulsat a Espanya per la Fundació Scientia amb l’objectiu de promoure les vocacions científiques i tecnològiques. Sota els valors del descobriment, la innovació, l’impacte, la inclusió, la col·laboració i la diversió, aquest any s’han celebrat a Espanya 37 tornejos en què han participat més de 16.000 joves.

Actualitzat!! Àlbum de fotos dels millors moments de la competició i l’estada a Tenerife!

escola-sant-felip-neri-robopros-robotica-first-lego-league
Amb la col·laboració de:
Viatges Cum Laude
Hotel Neri
NouDiscat