P3, les primeres setmanes a l’Escola!

By 24/11/2021Inf-P3, Infantil
Gaudim amb els contes
Motricitat

A l’escola aprenem a estimar els llibres des de ben petits. Cada dia dediquem una estona a mirar contes i gaudir amb les il•lustracions, imaginant les aventures que hi passen i que, potser, ens agradaria viure.

Des del principi de curs, els dijous i divendres, ben equipats amb roba còmoda, baixem al Cau, a la sala de motricitat i educació física, i posem a prova les possibilitats de moviment que el nostre cos ens ofereix. Interactuant amb el material que el David posa a la nostra disposició, sempre a partir del joc i la voluntarietat, experimentem tot de maneres diverses de desplaçar-nos: saltem, correm, ens arrosseguem, giravoltem, ens ajupim, gategem… però, sobretot, ens ho passem d’allò més bé!

Pati, sobre rodes!
La tardor

Cada dia a l’hora d’esmorzar, si no plou, pugem al pati del terrat de l’escola, on deixem anar tota la nostra energia i ens ho passem d’allò més bé. Tres dies a la setmana baixem les bicicletes, motos i tricicles i part de l’espai es converteix en una autèntica pista de velocitat on posem a prova l’equilibri, la destresa i el control per mantenir-nos sobre dues o tres rodes. Els altres dos dies sempre tenim algunes joguines amb les que gaudir: cotxes, trens, construccions… És dels millors moments del dia!

Durant el primer trimestre del curs observem els canvis en el nostre entorn: baixa la temperatura, el dia s’escurça, les fulles es tornen marrons, vermelles i grogues fins que cauen dels arbres, plou més sovint… És la tardor, que arriba sempre després de l’estiu! Cada setmana hem fet alguna activitat relacionada amb aquesta estació: hem observat fulles, castanyes, carabasses i aglans, hem tastat magranes i hem pintat amb els granets vermells d’aquest fruit, hem fet un mural col•lectiu amb els colors de la tardor i hem pintat el contorn de fulles de plataner… Aquí teniu un recull gràfic de tot allò que hem après sobre la tardor.