Practicar l’anglès connectant-se amb joves d’arreu del món

Amb el Programa ‘Global Scholars’ l’alumnat d’ESO reflexiona aquest curs sobre el paper de l’aigua amb estudiants d’altres països

Els ‘global scholars o estudiants globals són joves de diferents països que es comuniquen amb l’objectiu d’afavorir la coneixença, adquirir una consciència global i millorar les ciutats d’arreu del món a partir dels problemes locals i internacionals que els afecten.

Per aconseguir-ho, l’alumnat interactua en anglès amb els seus ‘international peers’ (companys internacionals) connectant amb centres educatius de l’estranger a través d’una aula virtual. A partir d’un tema comú per a totes les escoles, l’alumnat comparteix punts de vista i practica la llengua treballant el pensament crític, la creativitat, el treball cooperatiu i la comunicació.

Aquest curs 2018-19 el projecte de llengua anglesa ha convidat l’alumnat de la nostra escola a reflexionar sobre el paper de l’aigua a les nostres vides, a les nostres ciutats, al nostre món.

El programa és una iniciativa de Global Cities i pretén afavorir el debat sobre temes d’interès global entre ciutats d’arreu del món. Entre d’altres, organitza programes educatius transnacionals que contribueixin a desenvolupar una consciència global entre els joves a partir de l’intercanvi d’informació i bones pràctiques sobre temes d’actualitat que afectin les ciutats on viuen.

‘Global Scholars’ compta amb més de 15.000 estudiants de 25 països diferents.