PROJECTE EDUCATIU

El fet de repensar l’eduació ens porta a pensar en l’aprenentatge i l’enfoc que li donem. Simultàniament el Departament d’Ensenyament proposa treballar des de les competències i el curs passat neix Escola Nova 21 moviment pedagògic que parla del concepte d’Educació avançada.

Vull saber-ne més

Entenem l’educació com un procés, un procés llarg on la mirada que nosaltres fem sobre el nostre alumnat és fonamental: cal acompanyar-los en la construcció d’una autoimatge positiva, treballant l’autoconeixement i la identificació de les pròpies emocions.

Vull saber-ne més

La transformació que portem a terme en aquest moment combina l’experiència acumulada pel nostre equip en els darrers anys amb les ganes de seguir innovant.

Vull saber-ne més

PROJECTES DE L’ESCOLA

Participació, responsabilitat i compromís.

Els projectes de Sant Felip Neri no són activitats aïllades sinó que formen part d’un marc més ampli, d’una manera de pensar i fer escola.
Totes elles posen en joc competències bàsiques d’àmbits diversos, perquè són activitats transversals, basades en la participació, la responsabilitat i el compromís de l’alumnat.

English project

Global Scholars és una iniciativa que parteix de la Fundació Bloomberg Philanthropies que pretén afavorir que joves d’escoles d’arreu del món intercanviïn informació, coneixements i experiències,
mitjançant una comunitat virtual.

Science: L’escola ensenya ciències en llengua anglesa. A partir de tercer de primària els estudiants aprenen el contingut curricular i simultàniament aprenen a utilitzar la llengua anglesa.
Els alumnes de l’àrea de Ciències Naturals d’ESO fan servir l’anglès com a llengua vehicular a les pràctiques de laboratori.

Vull saber-ne més

Científic

La robòtica educativa és una eina estimulant, versàtil i flexible que permet adaptar-se a la diversitat de l’alumnat, fomentant la creativitat, l’autonomia i el desenvolupament de vocacions científiques i tecnològiques. L’escola participa en dues competicions, la First Lego League i la World Robot Olympiad.

La Prova Cangur és un activitat impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.La nostra escola hi participa des del seu inici des de 5è de primària fins a 4t d’ESO.

A través del Projecte de competències de Pensament Científic a l’ESO, facilitem l’apropament i la comprensió de les Ciències Naturals mitjançant l’aprenentatge competencial i el treball cooperatiu a l’aula.

Vull saber-ne més

Ciutadania

L’escola és una petita societat i és en ella, vivint en ella, on els alumnes fan l’aprenentatge de vida democràtica i de la convivència. El nostre “Programa pedagògic d’educació democràtica i per a la convivència inclou activitats com Ensenya i aprèn, un banc del temps escolar, som iguals, som diferents, amb col·laboració amb el centre ocupacional Sínia, els processos participatius amb l’activitat Audiència pública a l’Ajuntament de Barcelona, o les accions de compromís cívic a través del Servei Comunitari APS.

Vull saber-ne més

Esportiu

L’àrea d’Educació Física basa el seu procés d’aprenentatge en l’activitat vivencial per l’alumnat, que aprèn a partir del moviment del seu propi cos, convertint-lo en la seva eina d’aprenentatge i d’interrelació. A partir de P5 es treballa amb activitats coordinades amb altres centres, com A la Recerca del Joc Perdut o el Mar de jocs.

La descoberta i millora d’aptituds més tècniques passa per activitats com la BTT a 6è de primària i 1er d’ESO, la pràctica del senderisme per Collserola o l’activitat “De marxa, fent esport” a instal·lacions esportives municipals per a la resta d’alumnat d’ESO.

Vull saber-ne més

Fem salut!

La Comissió formada per Alumnat, Professorat i Famílies, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i l’Equip de Salut Comunitària té com a objectiu bàsic la promoció de la salut, d’entorns i conductes saludables a l’escola.

Actualment es duen a terme projectes com l’observació i consciència del propi cos a Infantil, el pla de consum de fruita a les escoles, el programa Pase / Canvis / Sobre canyes i petes / Parlem-ne, no et tallis desenvolupat amb l’assessorament d’especialistes externs. A més, al llarg del curs, es realitzen diferents tallers relacionats amb salut i escola per a totes les etapes educatives.

Vull saber-ne més

Artístic

Desenvolupem el currículum de plàstica de primària prenent com a eix transversal l’art. Cada curs, diferents artistes d’èpoques i disciplines diverses, són el centre motivador per conèixer, analitzar i crear a partir de diferents tècniques.

Al Projecte interdisciplinari Reimagina’t,
promogut per l’Observatori de les Dones, l’alumnat de 3r d’ESO de les àrees de Educació Visual i Plàstica, Llengua i Literatura Catalana i Tecnologia, realitza un spot publicitari no sexista.

Vull saber-ne més

Musical

Cantània és una cantata amb moltes escoles de Catalunya, de qualitat i implicació personal i col·lectiva que es materialitza amb una Cantada a l’Auditori.

Dansa Ara consisteix en el treball d’aprenentatge d’un repertori de danses que es comparteix a una gran trobada final on l’alumnat és el protagonista d’aquest espectacle de Dansa Contemporània.

Els compositors entren a l’aula és un projecte que busca familiaritzar l’alumnat amb una obra musical contemporània, i inspirar-lo amb elements musicals que troben interessants per fer a continuació la pròpia creació.

L’extraescolar de Cant Coral proposa una activitat de migdia l’alumnat de Primària comparteix una estona de música tot cantant i preparant diversos projectes, com el Messies de Haendel Participatiu, el Gran Concert al Palau de la Música del Projecte Clavé XXI o el cant de nadales amb la gent gran a la Llar de la Mercè.

Vull saber-ne més

Llengües

Padrins de lectura. L’alumnat de cicle superior de primària acompanya als nens i nenes de parvulari en el seu procés d’aprenentatge de la lectura. A més de ser una gran motivació per la lectura, els alumnes de diferents edats estableixen vincles afectius.

Lectors de contes. Els nens i nenes de 3r i 4t de primària preparen la lectura d’un conte que després aniran a llegir als més petits de l’Escola.

Contes a l’Esprint és un projecte que requereix d’una escriptura col·lectiva, acompanyada i a contrarellotge, amb la creació de grups heterogenis per formar l’equip de joc i l’objectiu que l’alumnat construeixi un relat col·lectiu en un temps concret i que creïn un objecte associat a la temàtica de la història que estiguin desenvolupant. Aquesta activitat la duem a terme a les àrees de llengua catalana i castellana.

Vull saber-ne més