Projecte: el nom de la classe

Herbes medicinals a l’antiga Roma
Joc de taula romà

Com ja sabeu, la classe de sisè de Primària, som la classe de les romanes i dels romans i estem treballant i aprenent un munt de coses d’aquella època.

Avui hem treballat les diferents herbes medicinals, les quals, avui en dia, es continuen fent servir per guarir malalties i dolències.

Hem descobert l’efecte desinfectant de l’all, que el fonoll va bé per millorar la vista, que la menta afavoreix la bona digestió, i així amb moltes altres herbes. Les hem tocat, olorat i cercat les seves propietats medicinals.

Aquestes herbes, els romans i romanes, les tenien en el jardí de casa seva, arribant a ser una part important de la Domus.

Com bé, ja deveu saber, les romanes i els romans, eren uns grans amants del joc i del lleure. És per això, ja que som la classe de les romanes i dels romans, que els alumnes de sisè, estem descobrint un seguit de joc de taula molt semblants als que encara es poden jugar.

Fa dies que estem practicant i en breu, ja que estem descobrint que les romanes i els romans, eren gent força competitiva, farem una competició  d’aquest joc romà, que s’assembla al 3 en ratlla però amb algunes variacions importants.

Construïm una colònia romana

El passat 12 de novembre, la classe de les romanes i dels romans, de sisè de Primària, vam realitzar una activitat, dins del projecte del nom de la classe.

Un cop ens vam dividir en dos grups, vam treballar les parts més importants de les Domus romanes i ens vam centrar en l’estructura de Barcino, situant-la en els carrers actuals.

Desprès vam fer un recorregut per les restes arqueològiques que hi ha sota la plaça del Rei, veient restes de la muralla de Barcino, com eren les clavegueres, on rentaven la roba, on treballaven i fermentaven el vi…

En fi, vam descobrir moltes coses noves, i d’altres, gràcies al projecte que estem fent, ja les coneixíem una mica.